Nemate ideju? Đura Online vam daje ideje za sve obroke sa receptima za pripremu! Pripremila Ivana Jevremović.
Doručak: dalmatinski pršut,ražani hleb,kačkavalj.
Rucak:riblja čorba,losos sa jagodama,sladoled.
Vecera:losos sa jagodama,supa,štrudle,punjeni šampinjoni,pečena teletina,punjena prasetina i mramorni kolač.
Pripremanje
Riblja čorba,sastojci za 10 porcija
Crni luk iseckati sitno ili ga samleti, staviti ga u ulje,
dodati 1 čašu vode i dinstati ga dok ne bude penasto.
Dodati 3 kesice začina za riblju čorbu i dobro promešati
da ne bude grudvica, zatim dodati vodu i ostaviti da se kuva.
Kod 1. ključanja skloniti čorbu i dodati so, malo bibera, vegetu, sok od paradajza, 1/2 čaše belog vina, ljutu papriku suvu celu (ne gnječiti je) i malo sirćeta.
Čorbu uvek probati da bi se pogodio ukus. Staviti je opet na vatru i kuvati je dok ne proključa, skinuti je sa vatre
dodati ribu i izgnječenu ikru i mleč.
Ikru i mleč će te prethodno iznječiti sa viljuškom ili
rukom. Kuvati je na tihoj vatri oko 10 minuta.
Čorba mora da bude ljuta, slana, kisela.
Čorbu ne mešati da se riba ne bi raspala.
Priprema
Losos sa jagodama
Karfiol iseći na male cvetiće, posoliti i pustiti da ostoje nekih desetak minuta.Nakon toga isprati cvetiće i dodati im isto tako sitno naseckani dimljeni losos.Staviti kašicicu krem sira sa hrenom, pa na to staviti cvetiće karfiola i dimljeni losos, sve ukrasiti jagodama iseckanim na sitne komadice i ukrasiti zelenim liscem koje smo prethodno prelili maslinovim uljem i sokom od limuna.
Priprema
Supa
Priprema
Uliti vodu u veci lonac, staviti meso te pokriti i ostaviti da se kuva. Kada supa počne kipeti, smanjite na najmanje, te ostaviti da se tako kuva još 1h. Nakon toga staviti povrće te kuvati još 1-1.5h na laganoj vatri.
Supu procediti te staviti griz knedle koje se prave tako da se jaja najprije dobro izmute, pa se lagano dodaje griz tako da bude jednolicna masa. Nakon toga u kipucu supu stavljate griz knedle sa malom žlicicom.
Štrudle
Priprema
Jaja dobro izmutiti te dodati sir i malo kiselog vrhnja, šecera prema želji i kašičicu soli. Dobro sve izmeštati te stavljati po listovima testa koje ste prethodno nauljili, i zarolati pa stavljati na masni pleh. Tako složiti svo testo pa na kraju sve zaliti sa vrhnjem.
Punjeni šampinjoni
Priprema
Šampinjone izdubiti i posoliti i napuniti sa komadicima sira i budole, te zaliti vrhnjem za kuvanje i staviti u rernu da se peče otprilike 40 min na 185 stupnjeva celzija.
Pečena teletina
Priprema
Meso posoliti i ostaviti najbolje preko noći, pa peći u posudi sa poklopcem 2-3 h na 185 stepeni i politi vodom.
Umak od ostataka šampinjona
Priprema
Narezati luk i popržiti te staviti šampinjone i dinstati dok ne omekšaju, tj. 30 min. Posoliti, popapriti ,na kraju umutiti malo vode sa brašnom, ostaviti da se zgusne yatim makniti sa vatre.
Punjena prasetina sa sirom i šunkom
Priprema
Uzeti šnicle ta na njih staviti sir i šunku i lijepo ih zarolati, pa valjati u jaja pa u mrvice i staviti na vrelo ulje te ih lagano peci dok ne dobiju i zagorelu boju, tj. dok ne osjeti miris izgorenog.
Mramorni kolac sa preljevom od kruškovca i slatkog vrhnja
Priprema
Kruškovac prokuvati sa šećerom te kolač s čačkalicom probosti na par mesta i žaliti s tim umakom. Ostaviti da odstoji 7 dana da se to dobro upljesnivi pa zaliti sa slatkim vrhnjem da se zamaskira i onda poslužiti samo DOBRIM PRIJATELJIMA.
среда, 31. март 2010.
Šta kuvate danas?
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
огладнех од овога :)
ОдговориИзбриши